Nieuwsbulletin december 2020

Het jaar 2020 zullen we niet snel  vergeten, zowel privé als  Coöperatie Energieneutraal Koudekerke-Dishoek. Het jaar begon, voor ons Zonnepark,  na eerdere tegenslagen hoopvol, maar het werd in februari al duidelijk dat het een bewogen jaar zou kunnen worden. En dat werd het ook, want door het COVID 19 virus kon de Britse aannemer  de afrondende werkzaamheden  die noodzakelijk waren om het geheel aan de BV Zonnepark Koudekerke op te leveren, niet uitvoeren. De geplande opening moest om dezelfde reden afgeblazen worden. De geplande informatie avond voor een tweede Zonnepark kon  vanwege de door de overheid opgelegde maatregelen eveneens geen doorgang vinden. Deze informatie avond was in twee delen gesplitst. Het eerste deel was voor alle inwoners van postcode gebied 4371 toegankelijk, waarna de Alegemene Ledenvergadering plaats vond die alleen voor onze leden toegankelijk was. Er kon op deze bijeenkomst geen informatie over een mogelijk tweede zonnepark gegeven worden door de geringe opkomst en omdat er niet op verantwoorde wijze het plan gepresenteerd kon worden om een reëel beeld te vormen voor een nodig draagvlak hiervoor.

Ook de geplande open dag voor onze leden en enkele belangrijke genodigden, op 29 september, kon niet doorgaan. Alhoewel dat  het bijzonder slechte weer als oorzaak had, was dat toch ook een stevige tegenvaller voor ons als bestuur.

De Algemene Ledenvergadering kon met een beperkt aantal leden gelukkig wel doorgaan. Een gedetailleerd verslag zal aan de leden worden voorgelegd in de volgende Algemene Ledenvergadering. Toch willen wij hierbij wel melding maken dat de vacatures in het bestuur zijn  ingevuld.  Jan Begheyn, die als interim secretaris de functie van  Anton van Haperen had overgenomen was bereid deze functie voor de gangbare termijn op zich te nemen. Voor de functie van  Sjacco. Joziasse, algemeen bestuurslid en websitebeheerder, was  Karin Bosman bereid deze functie op zich te nemen en daar vanaf januari 2021 invulling aan te geven. Met de benoeming van deze twee personen werden unaniem door de vergadering ingestemd.

Natuurlijk werd er op gepaste wijze afscheid genomen van de beide aftredende bestuursleden die vanaf de oprichting van onze coöperatie zeer actief betrokken waren.

Het Zonnepark zal, zo het er nu uitziet, in februari 2021 functioneel en technisch worden opgeleverd. Vanaf februari 2020 leveren we overigens al energie aan het net en wordt voldaan aan de verwachtingen.

Het bestuur hoopt  dat begin 2021 alsnog de  informatieavond over een  mogelijk tweede Zonnepark door kan gaan.

Wij  wensen  u goede feestdagen en  een gezond 2021 toe!

Het Bestuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s